Pressmeddelande: ”En kväll för vår demokrati” 19/12

I morgon, torsdagen den 19 december, arrangeras ”En kväll för vår demokrati” på Café Parallell i Stockholm. Samtidigt hålls en hyllningskonsert, ”En kväll för vår drottning”, för Silvia Bernadotte på Oscarsteatern i Stockholm. Vad är viktigast att fira?

– Sverige ska vara ett land där demokrati och jämlikhet inte bara hyllas i ord utan också i handling. Vårt land måste bli en republik. Jag känner inte Silvia Bernadotte och kommer därför inte heller att fira henne. Offentliga ämbeten ska inte gå i arv. Jag hyllar mycket hellre demokratin än en drottning, säger Erik Nordblad, ordförande för Republikanska föreningen Stockholm.

– Drottningar har sin givna plats i kortlekar, på schackbräden samt i historie- och sagoböcker. Att Silvia Bernadotte har fått en offentlig maktposition beror enbart på att ämbetet som statschef går i arv. Det är ett nederlag för alla oss som anser att all offentlig makt i Sverige ska utgå från folket. Ska vi ta demokratin på allvar kan vi varken ha en kung eller en drottning, säger Jonas Lundgren, ordförande för Unga republikaner.

En kväll för vår demokrati” äger rum torsdagen den 19 december klockan 18:00-19:30 på Café Parallell, Hornsgatan 149 nb, StockholM

http://parallelspace.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s