Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är förbundets högsta beslutande organ mellan kongresserna. Förbundsstyrelsen 2021 – 2022 har följande sammansättning.

Förbundsordförande: Mark A. Chivu
@ChivuMark, markamadeus.chivu@gmail.com
IMG_7576

Mark ser svensk monarki som på väg att falla. Monarkins snabba förändring efter åratal av stillastående visar bara att kungafamiljen är rädda för att slitas från tronen. Mark tror på att folket en dag ska resa sig och förändra Sverige för alltid. Han brukar säga att: ”Vi är generationen som kommer att grunda republiken.” Det arbetet har han nu tagit i sina egna händer  som enhälligt framröstad till förbundsordförande på UR:s 10:e kongress.

 

Styrelseledamot: Wille Forselius

wforselius@gmail.com

Som ung republikan ser Wille problemet i att Sveriges högsta ämbete går i arv inom en utvald familj. Titeln som statschef bör innebära att denne styr landet och därmed väljs utav sitt folk utifrån dess egenskaper och erfarenheter. Bara då är denne representativ. Statschefen bör även, om någon, kunna bli granskad men så är inte fallet idag. Vår generation kommer se till att kungen blir Carl den Siste Gustaf och därefter tillsätta Sveriges första president.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: