Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är förbundets högsta beslutande organ mellan kongresserna. Förbundsstyrelsen 2022 – 2023 har följande sammansättning.

———————————————————————————

Förbundsordförande: Ina Jönsson
@inapiamolna, inapiamolna@gmail.com

Mitt namn är Ina Jönsson och jag blev under 2021 vald till Unga Republikaners vice ordförande. Jag har sedan 2019 varit aktiv inom föreningslivet men då med ett arbete som handlar om kvinnors rättigheter. Grunden till att jag sökte mig till styrelsen för Unga Republikaner var för att jag ville ta ställning för demokratin i Sverige, och att jag inte anser att monarkin går hand i hand med ett demokratiskt samhälle.

———————————————————————————

Förbundssekreterare: Mark A. Chivu
@ChivuMark, mark.chivu@repf.se
Nöjdzoom

Mark ser svensk monarki som på väg att falla. Monarkins snabba förändring efter åratal av stillastående visar bara att kungafamiljen är rädda för att slitas från tronen. Mark tror på att folket en dag ska resa sig och förändra Sverige för alltid. Han brukar säga att: ”Vi är generationen som kommer att grunda republiken.” Det arbetet har han nu tagit i sina egna händer  som enhälligt framröstad till förbundsordförande på UR:s 10:e kongress.

———————————————————————————

Ledamot: Wille Forselius
@willeforselius, wforselius@gmail.com

Som ung republikan ser Wille problemet i att Sveriges högsta ämbete går i arv inom en utvald familj. Titeln som statschef bör innebära att denne styr landet och därmed väljs utav sitt folk utifrån dess egenskaper och erfarenheter. Bara då är denne representativ. Statschefen bör även, om någon, kunna bli granskad men så är inte fallet idag. Vår generation kommer se till att kungen blir Carl den Siste Gustaf och därefter tillsätta Sveriges första president.

———————————————————————————

Ledamot: Kevin Oraee

Kevin ser på monarkin som ett hinder för det demokratiska och moderna Sverige som framtiden förtjänar. I hans ögon måste det synas, märkas och kännas att Sveriges överhuvud och mäktigaste person är folkvald, annars kan man inte kalla landet för en demokrati. Utöver alla ekonomiska argument emot kungahuset är denna Kevins största motivation. Tiden är inne, det är dags för Sverige att bli en republik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: