Varför republik?

Många frågar sig vad den republikanska storyn handlar om, och varför en republik ens är nödvändigt. Här listar vi våra topp 3 anledningar!

 

 1. Demokrati, demokrati & demokrati!

  I en värld där den demokratiska andan definierar samhällsbyggnaden är det orimligt att Sverige, ett av de starkaste och modernaste länderna i världen fortsatt har ett ojämlikt statsskick! Våra ledare, i alla befattningar och positioner, måste väljas och därmed förtjäna sin plats. Vi som medborgare måste därmed också ha möjligheten att kunna avsätta våra ledare om vi inte längre har förtroende för de.

  Inför demokrati i Sverige!

 2. Sluta ge miljoner till miljonärer!

  Varje år ger vi många miljoner, i år 137 miljoner kronor, till Bernadotte-familjen som redan är mångmiljonärer. Dessa miljoner kallas apanage och fastslås i budgeten av Riksdagen på regeringens begäran. Bernadotte-familjen har, utöver sina roller, även andra roller som ger de en stor inkomst. Kronprinsessparet designar kläder med H&M, prins Carl Philip designar lyxglas & kungen driver flera egna företag.

  Om Bernadotte-familjen har möjlighet att tjäna pengar på egen hand, ska de göra det – likt alla andra som bor i Sverige. Det är rimligt att påstå att de inte hade haft möjlighet att göra collabs med H&M och designa egna lyxglas om det inte vore för kändisskapet de åtnjuter som vårt lands ovalda monarker.

  Kan de leva på egen inkomst och sluta ta emot bidrag ska de göra det, oavsett vilket efternamn!

 3. Befria Bernadotte-familjen!

  Enligt grundlagen får inte en medlem i Bernadotte-familjen, ingift eller infödd, arbeta. De får inte välja vilken religion de vill tillhöra, och de saknar yttrandefrihet. Samtidigt kan inte en medlem av familjen välja ett annat yrke än den som de har tilldelats. Estelle må vara ett ungt prinsessbarn, men hennes framtid och kvarvarande liv är förutbestämd av andra än hon själv – och det är fel.

  Hjälp oss hjälpa de – bli republikaner!

 

%d bloggare gillar detta: