Ny ordförande för Unga Republikaner

På Unga Republikaners kongress i dag, den 23 oktober 2021, valdes Mark Chivu, 15 år, från Upplands Väsby till ny ordförande. En nyvald styrelse med ny kraft kommer nu att leda Unga Republikaner framåt.

– Jag är tacksam för att representera denna organisation och stå i framkant för den republikanska rörelsen i Sverige. Nu återföds Unga Republikaner och jag lovar att under mitt ledarskap ska organisationen förbättras och göras starkare än någonsin. Vi ska omorganisera oss och jag som femtonåring ser digitalisering som ett krav i vårt moderna samhälle. Rörelsen måste utvecklas och växa. Jag har redan nu många planer som kommer att hjälpa Unga Republikaner att återfödas. Förtroendet och stödet som jag fått av medlemmarna är enormt. Det är faktiskt så att alla på kongressen röstade på mig. Något som visar att vi som förbund är redo att ta nästa steg, säger Unga Republikaners nyvalda ordförande Mark Chivu.